fbpx

10 съвета за създаване на ефективна визитка

23.08.2020 4 минутен прочит
Брандинг

Визитките са един от доказаните начини за успешно реализиране на Вашия бизнес и разширяване на клиентската база. Собствениците на фирми могат да използват своите персонализирани визитки като маркетингов инструмент, който ще споделя подходяща информация за контакт с потенциални клиенти и колеги собственици на малък бизнес. В тази статия научете 10 съвета за проектиране на визитки, които са едновременно ефективни и професионални.

Защо визитните карти са важни?

Визитната картичка играе важна роля в маркетинга на продуктите и работата в мрежа с други от Вашата индустрия – особено за собствениците на малък бизнес. Перфектно проектираните визитки могат да разграничат Вашия бизнес от другите и да изпратят правилното впечатление към всеки с визитка. Като първото средство за комуникация между вас и бъдещите Ви клиенти, визитката е достъпна маркетингова техника. Преносимостта му улеснява хората и може да помогне за изграждане на информираност за марката.

10 съвета за създаване на ефективна визитка

Проектирането на ефективна визитка изисква повече от Вашето име и вашата информация за контакт. Въпреки че визитните карти обикновено са малки, има няколко начина, по които можете да проектирате картата, за да изпъкнете визитката Ви.

1. Насочете своята аудитория и индустрия

Първото правило за създаване на ефективна визитка е да се насочите към Вашата аудитория и индустрия. Изберете дизайнерски елементи и цветове, свързани с Вашата ниша. Направете Вашата карта лесно свързана с Вашия бизнес, като прави добро представяне на Вашия бизнес. Например, ако сте дърводелец, можете да включите снимка, свързана с дърводелство, за да покажете областта Ви на компетенция.

2. Уверете се, че е лесен за четене

Уверете се, че избраните от вас шрифтове са класически и лесни за четене. Ако имате много информация за показване, не забравяйте да поддържате размера на текста достатъчно голям, за да четете без затруднения. Също така, Вашето лого трябва да бъде просто и ясно, като допълва вашата визитка.

3. Включете най-важната информация

Целта на визитката е да създава информираност за това, което правите на бъдещите си клиенти – не е предназначено да съдържа цялата информация. Включете само най-важната информация, която ще насочи получателя да научи повече за Вашата компания, като посети уебсайта Ви или използва информацията за контакт. Размерът на персонализирана визитка винаги е малък (55 х 95 мм), така че включвайте само следното:

Вашето име Име на фирмата Позиция на заеманата длъжност Информация за контакт (телефонен номер, имейл адрес, адрес за контакт и страници в социалните медии)

4. Следвайте основните указания за дизайн

Вашата визитка е парче от печатен материал и трябва да следва основните указания за дизайн, включително:

*Минимален размер на шрифта за лесно четене *Цветен модел CMYK: циан, пурпурно, жълто, черно *300 dpi за най-добро възпроизвеждане на изображения *Основен текст най-малко на 5 мм от ръба на самата визитка

Следването на тези правила ще Ви помогне да създадете професионална визитка, която е едновременно ефективна и запомняща се.

5. Бъдете креативни с цвят и дизайн

Изберете цветове и дизайнерски елементи, които са свързани с Вашата индустрия и уникални за Вашия бизнес. Например, ако продавате луксозни продукти, не забравяйте да изберете цветове, материали и дизайн, подчертаващи това, което прави вашата компания. Този избор може да каже много за Вашия продукт или услуга.

6. Комуникирайте ефективно

Комуникирайте, използвайки езика на Вашия целеви пазар. Създайте траен спомен за Вашия бизнес с ефективна информираност за марката, като изразите ясно и уникално основния продукт или услуга, която предлага Вашият бизнес.

7. Избягвайте грешките чрез корекция преди печат

Не забравяйте, че Вашата визитка е Вашата самоличност и тя представлява вас и Вашата компания. Вашият дизайн трябва да общува професионално и да разграничава бизнеса Ви от конкуренцията. Винаги проверявайте за грешки и проверявайте картата си за печатни грешки, преди да излезете от печат.

8. Наемете професионално принт студио

Професионално отпечатаните и добре проектирани визитки могат да вдъхнат доверие и да помогнат за изграждането на стабилни взаимоотношения още в началото. Използвайки професионален принтер за създаване на визитки, вие гарантирате качествени материали и компетентен краен резултат.

Уверете се, че сте включили в картата си само важна информация и подредете съдържанието си по подходящ начин

9. Оставете много празно място

Някои получатели записват бележки на визитките, за да им помогнат да си спомнят как са получили картата. Ефективното използване на празното пространство на визитката може да им помогне да го правят с лекота. Уверете се, че сте включили в картата си само важна информация и подредете съдържанието си по подходящ начин, за да оставите много празно пространство, което би било достатъчно за тази цел. Също така, ефективното използване на празно пространство на Вашата карта помага да привлечете вниманието на получателя към важна информация.

10. Продайте марката си с позиционирано изявление

Позиционираното изявление е кратка фраза или мото, което определя Вашата марка, ценности и убеждения и може да Ви разграничи от Вашите конкуренти. Тъй като целта на визитката е да бъде запомняща се и да предоставя подходяща информация, можете да добавите изявление за позициониране, за да изградите солидна основа с бъдещите си клиенти.