fbpx

5 съвета за професионални бизнес флаери – част 1

26.08.2020 7 минутен прочит
Брандинг

Независимо дали стартирате магазин или искате да достигнете до нови клиенти, ще Ви е необходим привличащ вниманието и стилен рекламен флаер.

В тази поредица от статии ще Ви дадем 15 професионални съвета за дизайн и проектиране на флаери, които са най-добрите мултифункционални, директни и много по-креативни, отколкото си мислите!

Нека да поговорим за това как да направите успешен бизнес флаер за промоция. Основната цел на промоционалния флаер е да привлече вниманието. Вторичната цел е да конвертирате продажбите – например чрез информация за оферти, които “Не можете да изпуснете” или подробности за събитие.

Разбира се, това означава, че няма да бъде произведение на изкуството, но все пак можете да направите флаер, който изглежда невероятен, докато изпълнява и двете цели. Това са важни неща, които трябва да имате предвид, когато мислите как да създадете добър бизнес флаер.

Прочетете нататък, за да откриете 5 професионални съвета за това как да направите флаер с професионален вид, който използва максимално малко пространство за печат и как най-добре да привлечете вниманието на целевия Ви пазар.

Вдъхновението за професионален дизайн на флаери може да бъде вълнуващо за разглеждане. Но какво трябва да включва един флаер? Как да го направим да изглежда страхотно? Нека разгледаме някои съвети за професионален дизайн на флаери, идеални за следващия Ви професионален проект:

1. Съдържание преди външен вид

Добре, така че преди да се разсеем със забавните дизайнерски неща, нека първо да поговорим за реалността. Може да искате да превърнете новия си бизнес флаер в шедьовър на Микеланджело, но реално повечето хора изобщо няма да го видят в тази светлина.

Независимо дали рекламирате продажба на компютър или клубна вечер, трябва да запомните, че новият Ви бизнес флаер трябва да бъде достатъчно поразителен, за да бъдете взет и разгледан. Това е ключова част от това как да направите професионални флаери. Информацията в него също трябва да е достатъчно ясна и сбита, за да убеди този човек да провери Вашия магазин или да присъства на Вашето събитие.

Ще трябва да разгледате въпроси като:

Какво трябва да включва флаера от гледна точка на информация? Какво прави един флаер добър? Как изглежда професионален флаер според Вашия опит? Какво кара един информационен флаер да се отличава?

Отговорите са част от начина на проектиране на флаер.

Функцията за приоритизиране на съдържанието, преди да започнете да проектирате, ще Ви помогне да поставите мозъка си на правилното място. Разбира се, дизайнът играе съществена роля в преобразуването на продажбите. Но не е задължително най-красиво разработеният флаер, да натиска правилните бутони.

Обърнете внимание на този функционален контролен списък и прегледайте новия си бизнес флаер в началото и в края на процеса на проектиране, за да сте сигурни, че той отговаря на някои или всички от тях. Всички те са част от това как да направите добър бизнес флаер:

Запазете информацията сбита. Редактирайте текстовото съдържание само до съществената информация. Продължителността на вниманието на четеца на информационни листовки е супер къса, така че направете това, което те четат да се събира в рамките на няколко секунди.

Уверете се, че информацията е лесна за четене. Уверете се, че размерите на шрифта Ви са достатъчно големи. И не се страхувайте да оставите голяма, смела заглавка да доминира над голяма част от рекламния флаер. Това е един от най-важните съвети за направата на листовка.

Включете лесно достъпни данни за контакт и друга съществена информация. Извадете адреса на уебсайта с удебелен цвят или се уверете, че датата и часът на събитие или продажба са издути до голяма степен.

Ако продавате продукт, не забравяйте да го представите. Това може да изглежда като прост здрав разум, но придаването на визуален аспект на читателя да отиде с текстов елемент ще помогне на информационния Ви флаер да преобразува продажбите много по-лесно. Всеки текст е придружен от просто изображение на продукта, който се продава. Отнасяйте се с бизнес листовката си като витрина на магазин. Магазините излагат продуктите си на показ, тъй като знаят, че в крайна сметка хората купуват с очите си. Когато обмисляте как да направите професионален флаер, има добър смисъл. Нуждаем се от силни визуални асоциации с целта.

2. Разполагате с малко пространство? Разделете го на клетки.

Едно от най-големите предизвикателства, с които се сблъскват графичните дизайнери, е как да направят флаери с професионален вид с малко пространство за печат. Когато повечето флаери са ограничени до стандартен размер на A5 (148 mm x 210 mm) или A6 (105 mm x 148 mm), ще трябва да помислите малко по-креативно за това как да подредите своя дизайн.

Като имате предвид, че с покана или по-официална брошура можете да подредите текстово съдържание в една колона на страницата, с флаер, можете и трябва да бъдете по-експериментални с Вашите клетки. Колоните като на вестници, в един и същ размер, може да изглеждат зле, така че опитайте да разделите листовката си на неправилни секции.

Ако отделите малко време в началото да обмислите дизайна за един професионално изглеждащ флаер, да начертаете Вашата мрежа и да планирате кое съдържание да влезе в него, ще бъдете изумени колко информация можете да се побере на един флаер.

3. Познавайте аудиторията си

Понякога минималистичен флаер може да бъде най-добрия вариант. Ако се стремите към корпоративен потребител, може да не е най-разумната идея да пльоснете просто един крещящ шрифт с разни картинки.

Стремете се към естетика, която е минимална, фина и спокойна. Това са дизайнерските елементи на един добър флаер. Ако се чудите как да проектирате флаер за рекламни корпоративни услуги или бизнес конвенция, занижен плосък стил на дизайн ще привлече целевия Ви пазар с много малко усилия.

Нашият съвет за графичен дизайн за Вашите флаери е да се придържате към черна, бяла и сива палитра. Ограничете се само до един смел (но подходящ) цвят. Циян, тъмно жълто, бледите сиви и ментовите зелени са в основата на бизнес дизайна и не позволяват на флаера да изглежда скучен.

Внасянето на картинки в стила на инфографиката и простата графика ще добави визуален елемент, без да доминира дизайна. Ако сте на лов за стилни графики,има огромен избор от безплатни векторни графики за изтегляне на flaticon.com.

Дори и да искате да внесете корпоративен елемент, все пак имате възможност да направите нещо, което да изглежда остроумно или дори малко по-детско.

4. Не бъдете скучни

На всяка цена искате да избегнете проклятието на скучнотията. Трансформирайте подценени дизайни от безвкусни до блестящи с умело прилагане на цвят. Цветът е един от най-лесните елементи за прилагане в един флаер така че да го извисите.

Ако искате да рекламирате нещо по-неформално и привличащо вниманието, като клубна вечер, изложба или фестивал, просто не можете да си позволите да бъдете скучни! Голямата енергия е това, което прави такъв тип флаер добър.

Искате да придадете на флаера си настроението на самото събитие. Гледането на Вашия флаер трябва да пренася зрителя до събитието и да им позволи да си представят какво би било да са там.

Следвайте тези съвети за графичен дизайн на флаери, за да ги направите по-вълнуващи:

  • Цветът е новият ти най-добър приятел. Палитра от допълнителни смели тонове, като горещо розово, слънчево жълти и морски сини, използвани в привличащ вниманието фото флаер, може да Ви напомни на летни дни (идеални за фестивали и събития за барбекю). От друга страна, малко неон може да добави мъжественa, спортна нотка към черно-белите дизайни.
  • Балансирайте трио от смели елементи. Създайте балансиран екип от една поразителна снимка, една грабваща вниманието заглавка (с четлив, но удебелен шрифт) и един цветен елемент. Избягвайте пренаситеността, като се придържате към това правило от три елемента. Приятно е за окото и ще бъде привлекателно.
  • Направете Вашия дизайн оптимистичен и забавен. Не позволявайте листовката да бъде твърде сериозна. Дори и да искате да внесете корпоративен елемент, все пак имате възможност да направите нещо, което да изглежда остроумно или дори малко по-детско. Искате хората да вземат Вашия флаер и той да ги грабне. По-вероятно е това да се случи, ако дизайнът ги накара да се чувстват добре.
Още по темата: 4 устойчиви принципа в дизайна

5. Внесете технологично чувство във Вашия дизайн

Въпреки че вероятно сте проектирали листовката си за печат, може да рекламирате услуги или продукти, които могат да бъдат достъпни или закупени онлайн. Все повече компании преместват бизнеса си единствено онлайн. В резултат на това повечето потребители взаимодействат с марки чрез уебсайтове или приложения.

Флаерите и приложенията имат много общи неща, въпреки че във флаера липсва елемент на интерактивност. И флаерите, и приложенията са оптимизирани за малки пространства. В резултат на това и двете трябва да направят начина, по който представят информацията си, възможно най-ефективен и лесен за четене. Те също така имат задачата да държат вниманието на някой, който може да има много други разсейвания, независимо дали това са други приложения на телефона им или различни листовки.

В крайна сметка приложенията са чудесен пример за ефективен, привличащ вниманието дизайн. Ако не сте сигурни как да направите бизнес флаер, вземете тези уроци от дигиталния свят и ги приложете към Вашите дизайни. Ще се изненадате от това как технологичната индустрия използва елементи на добър флаер в своите творения.

Вижте някои от приложенията, които най-често използвате. Какви елементи имат те, които биха се вместили добре в печатния дизайн? Независимо дали това е силна, проста цветова палитра, големи бутони или изчистен тип шрифт, те ще внесат много модерен чар, вдъхновен от технологиите, на Вашия бизнес флаер.